Homeopate


MEDICAMENTELE HOMEOPATE

produse homeopateSCURT ISTORIC

Homeopatia, un capitol important al medicinei mult discutat in ultimii 100 ani. Cu toate ca si-au dovedit eficacitatea si cu toate ca in prezent sunt multe studii clinice care vin in sprijinul lor, medicamentele homeopate reprezinta un subiect controversat, putin cunoscut si nebulos.

Samuel Hahnemann (1755-1843), medic de origine germana, este considerat fondatorul homeopatiei moderne. Mai precis, anul 1794 este anul oficial de constituire al acestei practici medicale. De aici rezulta o vechime de peste 200 ani.
In realitate, bazele produselor homeopate depasesc 2000 ani, fiind puse si consemnate de catre parintele medicinei, Hippocrate (460iHr-360iHr). In secolul V iHr. el a enuntat primul principiu din medicina homeopata, principiul similitudinii. Acesta spune ca medicamentele homeopate sunt capabile sa vindece simptome asemanatoare cu cele pe care chiar ele le produc: „Maladia este provocata de catre asemanatori si tot prin administrarea de asemanatori revine bolnavul, de la starea de boala, la starea de sanatate”.
Un alt principiu important este cel al dozelor infinitezimale. Asta inseamna ca in medicamentul pe care il administrati, cantitatile de substanta sunt extrem de mici, iar in dilutiile inalte practic inexistente, deci fara toxicitate si posibilitatea reactiilor adverse.

DEFINITIE: Homeopatia este o o metoda terapeutica care pune in practica principiul similitudinii si care utilizeaza substante medicamentoase in doze infinitezimale, dupa o prealabila dinamizare.

Cu alte cuvinte, homeopatia se refera la vindecarea simptomelor si semnelor de boala ale unui pacient, prin administrarea substantei (in doze infinitezimale) capabile sa produca simptome similare uni om sanatos. Tratamentul homeopatic actioneaza in profunzime, vindecarea fiind durabila. In plus, reactiveaza si stimuleaza puterile curative ale organismului.

Compozitia medicamentelor homeopate este naturala: vegetala, minerala sau biologica, insa homeopatia nu are legatura cu tratamentele naturiste; nu este o terapie naturista asa cum multi inteleg.

In Romania, medicamentele homeopate sunt prescrise si recomandate doar de catre medici si farmacisti cu competenta in homeopatie. In afara OTC-urilor homeopate, aceste medicamente se elibereaza pe baza prescriptiei medicale.

medicamente homeopateCUM FUNCTIONEAZA

Homeopatia este o stiinta inca studiata indeaproape. Mecanismul intim al medicamentelor homeopate nu se cunoaste, dar la fel se intampla uneori cu multe dintre medicamentele alopate.
In general, mecanismul de actiune al medicamentului homeopat consta in stimularea sau blocarea mecanismelor fiziologice de la locul de actiune la nivel molecular.

Studiile clinice au aratat faptul ca medicamentul homeopat ne ofera informatia vindecarii pe care o vehiculeaza, prin tiparul ei.

REZULTATE

Homeopatia are rezultate foarte bune in cazul bolilor cronice, de lunga durata (ex. alergii, bronsita, reumatism), crescand calitatea vietii si de multe ori vindecand bolnavul. In cazul bolilor acute si subacute (ex. viroze respiratorii, indigestie, diaree, alergie, astm, bronsita, etc.) tratamentul homeopat, cu conditia sa fie bine ales, are efecte spectaculoase. Problemele pot fi rezolvate in termen de ore, pana la 1-2 zile, asigurand in plus si o prevenire a recidivelor pe termen lung.

Homeopatia este una dintre putinele terapii care, daca este corect folosita, nu prezinta riscuri si care nu foloseste ingrediente chimice active, spre deosebire de medicina alopata.
Este bine de stiut faptul ca perioada de insanatosire poate sa difere, de la pacient la pacient, in functie de natura, durata bolii, boli asociate, tip sensibil, etc.
Consultul si sfatul medicului homeopat se impune intotdeauna, inainte de urmarea unui astfel de tratament.
Noi credem ca toate tipurile de practici medicale (alopata, homeopata, psihologia si alte metode alternative) ar trebui sa se intrepatrunda si sa fie folosite spre binele pacientului, in scopul insanatosirii lui rapide.

PRODUSE HOMEOPATE IN FARMACIA MILLEFOLIA

Farmacia Millefolia pune la dispozitia clientilor sai produse homeopate, ca alternativa la produsele incadrate in medicina alopata.

Remediile sunt insotite intotdeauna de informatii suplimentare date de personalul farmaciei despre administrarea, pastrarea, efectele si combinarea lor cu alte medicamente, suplimente si remedii.
Iata ce gasiti in mod constant in farmacia noastra:

 • OTC-uri homeopate: Oscillococcinum, Homeogen, Homeovox, Influcid, Pumpan, Traumell, Paragrippe, Coryzalia, Stodal, etc;
 • Peste 250 de medicamente (remedii) homeopate in dilutii CH5-CH200 (ex. Belladonna, Apis melifica, dulcamara, Calcarea carbonica, Nux-vomica, Sulfur,etc);
 • Sarurile schussler in dilutia D6 sau D12:
  – sulfati: Kalium sulfuricum, Natrium sulfuricum, Calcarea sulfurica;
  – fosfati: Natrium phosphoricum, Calcarea phosph., Ferrum phosph, Kalium phosph, Magnesia phosph.;
  – cloruri: Kalium muriaticum, Natrium muriaticum;
  – fluoruri: Calcarea fluorica;
  – silicati: Silicea.
 • Formule complexe Dr. Jurj: RP1- RP 24
 • Formule complexe Dr. simu, Dr. Bungetzianu, Moraru, etc.

farmacia millefolia

Aducem pe comanda orice alt tip de remediu pentru care aveti recomandare, atat din Romania cat si din strainatate. Termenul de livrare al produselor homeopate comandate special, variaza in functie de disponibilitatea acestora si ziua din saptamana in care au fost comandate –  de la 1 zi pana la cateva saptamani.

Important: nu percem taxe suplimentare pentru produsele aduse pe comanda, cu exceptia transportului in cazul in care produsul este comandat in strainatate.
Pentru orice detalii echipa Millefolia va sta la dispozitie!


inapoi-la-pagina
     Inapoi la Categorii de produse